Információk

 • Utólagos útdíj garancia biztosítás

  25November

  Utólagos útdíj garancia biztosítás

  Mikor van szüksége egy vállalkozásnak arra, hogy biztosítékot adjon?

  1.Termékek/szolgáltatások előállításához, kivitelezéséhez, illetőleg egyes kereskedelmi folyamatokhoz kapcsolódóan: amikor a megrendelő/pályáztató előírja a készpénzletét, banki garancia vagy biztosító által kiadott garancia- vagy kezesi kötelezvény felmutatásának kötelezettségét. Gyakori, hogy a megrendelő a termék/szolgáltatás ellenértékének bizonyos százalékát biztosítékként visszatartja a szerződéses kötelezettség lejáratáig. Ezt a megrendelői visszatartást lehet a garancia vagy kezesi biztosítási kötelezvénnyel kiváltani.

  2.Jogszabály alapján: amikor a működés feltételeként hatósági előírással követelnek meg megfelelő összegű, bármikor lehívható garanciát vagy kezesi kötelezvényt, melynek meglétét a hatóság felé igazolni kell.

  3.Vállalkozói szerződések kapcsán: amikor a megrendelő a szerződés szerinti teljesítés garanciájaként pénzügyi biztosíték adását írja elő.

  Milyen biztosítási termékekkel tudja a vállalkozás ezt a kötelezettségét teljesíteni?

  Ezt a célt szolgálják a kezesi vagy garancia biztosítások, melyek alapján a biztosító azokat a pénzügyi veszteségeket fedezi, amelyeket a kedvezményezett szenvedne el, ha a biztosított a kedvezményezettel szemben nem teljesítené szerződésben vállalt kötelezettségeit.

  • A kezesi biztosítás alapján kiállított kezesi kötelezvényben a biztosító készfizető kezességet vállal a biztosított tartozásáért a kedvezményezettel szemben. Amennyiben a biztosított nem teljesít, a biztosítási szerződés alapján kiállított kezesi kötelezvényben meghatározott feltételek szerint a biztosító fizet helyette a kedvezményezettnek – a kötelezvényben a kifizetés feltételeként rögzített okiratok bemutatását követően.
  • A garancia biztosítás alapján kiállított garancia kötelezvényben a biztosító garanciát vállal a kedvezményezettel szemben arra, hogy amennyiben a biztosított a fizetési kötelezettségét nem teljesíti, a jogosult felhívására a biztosított helyett fizet az alapjogviszony előzetes vizsgálata nélkül a kötelezvényben meghatározott feltételek szerint.

  A fuvarozók körében egyre népszerűbb az utólagos útdíjfizetés lehetősége. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. minden esetben megvizsgálja a szerződni kívánó hitelképes vállalkozásokat, és a stabilitásuk és fizetőképességük kielemzése után 3 kockázati csoportba sorolja őket. Az alacsony kockázati csoportba tartozóknak nem kell biztosítékot nyújtani, a közepes és magas kockázatú ügyfeleknek bankgaranciát vagy készpénzóvadékot kell letenniük a szerződéskötéshez.
  A tendenciákra és a piaci igényekre reagálva lett kitalálva az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. és az Allianz Hungária Zrt. közös terméke, mely az utólagos útdíjfizetést lehetővé tevő kezesi biztosítás. A biztosítás szinte minden típusú vállalkozás számára előnyös és szükséges szolgáltatást kínál, hiszen segítségével a cégeknek nem kell tőkét lekötni ügyleteikhez garancia, illetve biztosíték gyanánt.
  A biztosítás Magyarország területén érvényes, a garancia összegét a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. határozza meg. Ennek a biztosításnak köszönhetően az összeget a készpénzletét és a bankgarancia mellett már biztosítás formájában is ki lehet egyenlíteni.

  Az utólagos elszámoláshoz a továbbiakban nem kell milliókat lekötni, egyszerűen köthet egy ÚTDÍJ GARANCIA BIZTOSÍTÁST!

  A biztosítás Magyarország területén érvényes, a garancia összegét a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. határozza meg.

  Miért ajánljuk?

  • Azért, hogy a továbbiakban ne legyen szükséges milliós összegek, azaz tőke lekötésére garancia, illetve biztosíték gyanánt.
  • Azért, hogy ne kelljen büntetést fizetni, ha esetleg nincs feltöltve a kártya.
  • A biztosításnak köszönhetően felszabaduló forrásoknak köszönhetően megnő a vállalkozás mozgástere, likviditása.
  • Nem csökken a vállalkozások banki hitelkerete.
  •  Csökken a vállalkozások túlzott függősége egyetlen pénzügyi szolgáltatótól. (A biztosító által kiadott kötelezvény a bankgaranciával egyenértékű.)


  Hozzászólás (0)

  Vélemény:
Ugrás az oldal tetejére
X
Ugrás az oldal tetejére