Amit a Cascoról tudni érdemes

A CASCO biztosítási szerződés célja, hogy a tulajdonunkban, használatunkban lévő gépjárműben keletkezett károkat megtérítse. Egy általános CASCO fedezetet nyújt a jármű töréskáraira (akár sajáthibás balesetről, akár ismeretlen, harmadik személy általi rongálásról legyen szó), elemi és tűzkárokra, az egész jármű vagy alkatrészeinek ellopására.


A gépjárművekben viszonylag gyakran keletkezik kár, és ezek a károk nagy összegűek is lehetnek, így a nagy kockázat miatt ajánlott a CASCO biztosítás megkötése. Új autókra minden körülmények között javasolt (különösen akkor, ha a járművet finanszírozva vásároljuk), de pár éves használt járműre is érdemes még kötni ezt a típusú biztosítást.


A CASCO szerződések díját két tényező határozza meg alapvetően: az egyik a jármű értéke, a másik a választott önrészesedés. Az önrészesedés mértékét a szerződés egyértelműen tartalmazza, egyrészt egy konkrét összeg (pl. 50.000, 100.000, 200.000 Ft), másrészt százalékos formában (pl. 10%, 20%). A kettő közül a nagyobbik érték az, amit a biztosító a kártérítés összegéből le fog vonni, tehát ezt nekünk kell zsebből állnunk. Értelemszerűen a biztosítás díját az önrész emelésével tehetjük kedvezőbbé, ez azonban alapos megfontolást igényel.

Nem elhanyagolható momentum, főleg a nemzetközi fuvarozó cégek esetében, hogy egy baleset esetén a mentés költsége igen jelentős költséget jelenthet a bekövetkezett járműkáron felül. Ezt a költséget a casco biztosítás részben vagy egészben – feltételtől függően – megtéríti.

Lehetőségünk van olyan casco biztosítást kötni, mely védelmet nyújt a külföldön vásárolt új, gyárból kihozott járművek hazahozatala során bekövetkezett károkra is, mely a forgalomba helyezés után továbbra is fedezetet nyújt határozatlan időtartamra.


Kár esetén az alábbi szolgáltatásokkal támogatjuk ügyfeleinket:
  • a károk bejelentésének segítése
  • a folyamatban lévő belföldi és külföldi károk rendezésének elősegítése, tanácsadás
  • méltányossági kárrendezések intézése
  • a kárrendezéshez szükséges dokumentumok köréről, a kárrendezés folyamatáról felvilágosítás nyújtása
Ugrás az oldal tetejére
X
Ugrás az oldal tetejére