Információk

 • Csalók ígérnek üzemanyagot a MOL nevében - ne fizessen!

  14Október

  Csalók ígérnek üzemanyagot a MOL nevében - ne fizessen!

  Több ezer liter gázolaj kiszállításának lehetőségével kecsegtető leveleket küldenek ismeretlen csalók mások mellett MKFE tagvállalkozásoknak is, ezért kérjük, hogy minden ilyen típusú megkeresésnél körültekintően járjon el! 

  a nem a megszokott MOL üzletkötője veszi fel Önnel a kapcsolatot, vagy nem a megszokott „.hu” végződésű e-mail címről kap levelet, vagy nem a megszokott telefonszámról, hanem pl. 21-es körzetszámú telefonról keresik, vagy ilyen számot adnak meg kontaktnak, ne dőljön be, csalók állnak a háttérben!

  Az MKFE jelezte a MOL Nyrt. felé is a visszaéléseket. A MOL megteszi a szükséges lépéseket, átadja a bizonyítékokat a nyomozó hatóságoknak, hogy minél előbb felgöngyölíthessék a csalások hátterében álló személyeket. A MOL egyben kéri azokat az ügyfeleket, akik hasonló leveleket kaptak, hogy a leveleket, PDF dokumentumokat küldjék meg dedikált MOL üzletkötőjüknek, vagy ha ilyen nincs, akkor az MKFE titkársága részére.

  Felhívjuk azoknak az új – idén szerződött – MOL partnereknek a figyelmét, akik az elmúlt időszakban nem kaptak üzemanyagot a magyar olajtársaságtól, hogy elsősorban őket célozhatják meg a csalók az ajánlataikkal. Kérjük, hogy ilyen megkeresés esetén minden esetben egyeztessenek a MOL hivatalos területi képviselőjével is, hogy teljes mértékben kizárható legyen a visszaélés.

  A csalók által kiküldött levelek megtévesztőek, arculati elemeik egyeznek a MOL dizájnjával, de mások mellett a feltüntetett telefonszámok és a számlán szereplő bankszámlaszám sem egyezik a MOL hivatalos adataival.

  Ha ilyet kap, ne dőljön be, kérdéseivel keresse MOL-os üzletkötőjét!

  A csalók által küldött hamis ajánlat: https://mkfe.hu/images/cikkek/dok/hamis_ajanlat.pdf
  A csalók által küldött hamis számla: https://mkfe.hu/images/cikkek/dok/hamis_szamla.pdf

  Üdvözlettel:

  az MKFE Biztosítási Alkusz Csapata

Ugrás az oldal tetejére
X
Ugrás az oldal tetejére