Információs szám
061/252-0688
 • Céginformáció
 • Székhely
  1149 Budapest, Egressy út 77.

 • Levelezési cím
  1149 Budapest, Egressy út 77.

 • Telefon
  2520688

 • Fax
  3643065

 • E-mail
  alkusz@mkfe.hu

 • Ügyvezető
  Papp Imre

 • Adószám
  13348816-2-42

 • Cégjegyzékszám
  01-09-730679


Utólagos útdíj garancia biztosítás
Utolsó módosítás: 2022.10.04
Mikor van szüksége egy vállalkozásnak arra, hogy biztosítékot adjon?

1.Termékek/szolgáltatások előállításához, kivitelezéséhez, illetőleg egyes kereskedelmi folyamatokhoz kapcsolódóan: amikor a megrendelő/pályáztató előírja a készpénzletét, banki garancia vagy biztosító által kiadott garancia- vagy kezesi kötelezvény felmutatásának kötelezettségét. Gyakori, hogy a megrendelő a termék/szolgáltatás ellenértékének bizonyos százalékát biztosítékként visszatartja a szerződéses kötelezettség lejáratáig. Ezt a megrendelői visszatartást lehet a garancia vagy kezesi biztosítási kötelezvénnyel kiváltani.

2.Jogszabály alapján: amikor a működés feltételeként hatósági előírással követelnek meg megfelelő összegű, bármikor lehívható garanciát vagy kezesi kötelezvényt, melynek meglétét a hatóság felé igazolni kell.

3.Vállalkozói szerződések kapcsán: amikor a megrendelő a szerződés szerinti teljesítés garanciájaként pénzügyi biztosíték adását írja elő.

Milyen biztosítási termékekkel tudja a vállalkozás ezt a kötelezettségét teljesíteni?

Ezt a célt szolgálják a kezesi vagy garancia biztosítások, melyek alapján a biztosító azokat a pénzügyi veszteségeket fedezi, amelyeket a kedvezményezett szenvedne el, ha a biztosított a kedvezményezettel szemben nem teljesítené szerződésben vállalt kötelezettségeit.
 • A kezesi biztosítás alapján kiállított kezesi kötelezvényben a biztosító készfizető kezességet vállal a biztosított tartozásáért a kedvezményezettel szemben. Amennyiben a biztosított nem teljesít, a biztosítási szerződés alapján kiállított kezesi kötelezvényben meghatározott feltételek szerint a biztosító fizet helyette a kedvezményezettnek – a kötelezvényben a kifizetés feltételeként rögzített okiratok bemutatását követően.
 • A garancia biztosítás alapján kiállított garancia kötelezvényben a biztosító garanciát vállal a kedvezményezettel szemben arra, hogy amennyiben a biztosított a fizetési kötelezettségét nem teljesíti, a jogosult felhívására a biztosított helyett fizet az alapjogviszony előzetes vizsgálata nélkül a kötelezvényben meghatározott feltételek szerint.
A fuvarozók körében egyre népszerűbb az utólagos útdíjfizetés lehetősége. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. minden esetben megvizsgálja a szerződni kívánó hitelképes vállalkozásokat, és a stabilitásuk és fizetőképességük kielemzése után 3 kockázati csoportba sorolja őket. Az alacsony kockázati csoportba tartozóknak nem kell biztosítékot nyújtani, a közepes és magas kockázatú ügyfeleknek bankgaranciát vagy készpénzóvadékot kell letenniük a szerződéskötéshez.
A tendenciákra és a piaci igényekre reagálva lett kitalálva az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. és az Allianz Hungária Zrt. közös terméke, mely az utólagos útdíjfizetést lehetővé tevő kezesi biztosítás. A biztosítás szinte minden típusú vállalkozás számára előnyös és szükséges szolgáltatást kínál, hiszen segítségével a cégeknek nem kell tőkét lekötni ügyleteikhez garancia, illetve biztosíték gyanánt.
A biztosítás Magyarország területén érvényes, a garancia összegét a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. határozza meg. Ennek a biztosításnak köszönhetően az összeget a készpénzletét és a bankgarancia mellett már biztosítás formájában is ki lehet egyenlíteni.
 
Az utólagos elszámoláshoz a továbbiakban nem kell milliókat lekötni, egyszerűen köthet egy ÚTDÍJ GARANCIA BIZTOSÍTÁST!

A biztosítás Magyarország területén érvényes, a garancia összegét a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. határozza meg.
Miért ajánljuk?
 • Azért, hogy a továbbiakban ne legyen szükséges milliós összegek, azaz tőke lekötésére garancia, illetve biztosíték gyanánt.
 • Azért, hogy ne kelljen büntetést fizetni, ha esetleg nincs feltöltve a kártya.
 • A biztosításnak köszönhetően felszabaduló forrásoknak köszönhetően megnő a vállalkozás mozgástere, likviditása.
 • Nem csökken a vállalkozások banki hitelkerete.
 •  Csökken a vállalkozások túlzott függősége egyetlen pénzügyi szolgáltatótól. (A biztosító által kiadott kötelezvény a bankgaranciával egyenértékű.)
 
Keressen minket  bizalommal !
További kérdéseit várjuk az alkusz@mkfe.hu email címre, kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.
 
Üdvözlettel az MKFE Biztosítási Alkusz Kft Csapata
Minden jog fenntartva © 2013 MKFE Biztosítási Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2023.11.07