Információs szám
061/252-0688
 • Céginformáció
 • Székhely
  1149 Budapest, Egressy út 77.

 • Levelezési cím
  1149 Budapest, Egressy út 77.

 • Telefon
  2520688

 • Fax
  3643065

 • E-mail
  alkusz@mkfe.hu

 • Ügyvezető
  Papp Imre

 • Adószám
  13348816-2-42

 • Cégjegyzékszám
  01-09-730679


SEGÍTSÉG! BALESETET SZENVEDTEM, ÉS ELHAJTOTT A KÁROKOZÓ
Utolsó módosítás: 2019.08.02
Közlekedési balesetet vagy akár egy kisebb koccanást követően kevés ember képes higgadt maradni, különösen akkor, ha a felelős nem áll meg. Kihez fordulhatunk segítségért ilyen helyzetben? Reménykedhetünk abban, hogy valaki megtéríti az okozott kárt? 
 

SEGÍTSÉG! BALESETET SZENVEDTEM, ÉS ELHAJTOTT A KÁROKOZÓ

Egy fiatal nő ijedten telefonál az út szélén. Balesetet szenvedett, az autója romokban van.
Egy közlekedési balesetet követően sajnos előfordulhat, hogy a károkozó azzal a lendülettel tovább is hajt. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás ugyan megtérítené a kárt, azonban honnan tudhatom meg, hogy egyáltalán melyik biztosítóhoz forduljak segítségért? Következő cikkünkben olyan hasznos tanácsokat szedtünk csokorba, melyek egy ilyen szerencsétlen helyzetben kiutat jelenthetnek a bajból.

Ideális esetben a baleset részesei a helyszínen baleseti bejelentőn rögzítik adataikat, így a károsult nyomban bejelentheti a történteket a károkozó kötelező biztosítója felé. Ha azonban a baleset okozója sietve elhagyja a helyszínt, a következőképpen járhatunk el.

Először is, ha van elegendő lélekjelenlétünk megjegyezni, felírni a rendszámot, úgy érdemes a helyszínre rendőrt hívnunk, és jegyzőkönyveztetnünk a történteket. Majd a jegyzőkönyvet, valamint a helyszínen készült képeket mellékelve, email üzenetben is megkereshetjük a MABISZ-t (Magyar Biztosítók Szövetsége), kérve, a károkozó felelősségbiztosítójának adatait közölje. A jegyzőkönyvre, valamint a fotókra a kárunk későbbi bizonyításán túl azért is van szükség, hiszen a MABISZ felé is igazolnunk kell, milyen okból kérünk ki adatokat egy másik jármű felelősségbiztosítására vonatkozóan.

Amennyiben nem volt alkalmunk, lehetőségünk feljegyezni a rendszámot, gyorsan nézzünk körbe, hátha voltak szemtanúi az esetnek, akik emlékeznek rá. Szintén megoldást jelenthet, ha az autónkban fedélzeti kamerát üzemeltettünk, így a felvételt visszanézve eljuthatunk a károkozóig.

Ha nem voltak szemtanúk, akik segíteni tudnak a nyomra vezetésben, illetve fedélzeti kamera sem készített felvételt a baleset előtti pillanatokról, szintén érdemes nyomban rendőri segítséget kérni, hiszen, ha a helyszínen térfigyelő kamerák működtek, azok felvételeit a hatóság jogosult kikérni.

Még egy jó tanács: a helyszínen készített jó minőségű fényképfelvételek nélkül károsultként se hajtsunk tovább, ugyanis a kár bizonyítása a biztosító előtt mindenképpen a mi felelősségünk.

 
Minden jog fenntartva © 2013 MKFE Biztosítási Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2023.11.07