Információs szám
061/252-0688
 • Céginformáció
 • Székhely
  1149 Budapest, Egressy út 77.

 • Levelezési cím
  1149 Budapest, Egressy út 77.

 • Telefon
  2520688

 • Fax
  3643065

 • E-mail
  alkusz@mkfe.hu

 • Ügyvezető
  Papp Imre

 • Adószám
  13348816-2-42

 • Cégjegyzékszám
  01-09-730679


Komoly érdeklődés mellett zajlott az első tagi találkozó Győrben
Utolsó módosítás: 2019.10.22
Szakmai találkozó Győrben


Szakmai találkozó Győrben

 
A szakmai, egyesületi ügyek, szolgáltatások mellett a GDPR munkaadói-munkavállalói viszonyra vonatkozó kérdései kapcsán alakult ki izgalmas diskurzus a megjelent cégvezetők és dr. Kocsis Rita szakjogász között. A találkozón a tagok megismerhették a hazai és nemzetközi fuvarpiac legfrissebb adatait és az Ernst&Young tanulmány megállapításait is, amelyek tükrében érdekes következtetéseket lehetett levonni a jelenre és a várható jövőre egyaránt.
 
Az október 16-i győri találkozón a résztvevők megismerhették az MKFE Szolgáltató Kft. termékeit, ide értve azokat az új szolgáltatásokat is, amelyek elérhetősége a napokban indul az MKFE tagok részére. Domina Imre ügyvezető a bemutatójában kiemelte, hogy az elmúlt hetekben minden meglévő partnerrel tárgyalásokat kezdeményezett annak érdekében, hogy a jelenleginél is kedvezőbb feltételekkel juthassanak az MKFE tagvállalkozások szolgáltatásokhoz. Ennek köszönhetően már most is akár nettó 19 forintos kedvezménnyel tankolhatnak az Egyesület tagjai a MOL-MKFE üzemanyagkártyával, gyors, rugalmas és kedvezményes kompjegy vásárlásra van lehetőség Szolgáltató Kft. közreműködésével, számos kártyaszolgáltató kínálja termékét tagjainknak, és rövidesen elérhető lesz egy európai kamionmosó hálózat, továbbá a jövőben 45%-os kedvezménnyel lesznek megvásárolhatók a járműalkatrészek az Europarttal újratárgyalt szerződésnek köszönhetően.

Az MKFE Biztosítási Alkusz kft. termékeit bemutatva Nagyné Szabó Tímea rámutatott: kiemelt célnak tekinti, hogy az MKFE tagjai a lehető legnagyobb kedvezményekkel, és a legkedvezőbb feltételekkel jussanak hozzá a különböző biztosításokhoz, ehhez azonban arra is szükség van, hogy minél többen keressék fel ajánlatért az MKFE-t. A nagyobb vásárlói közösség ugyanis nagyobb kedvezmények kiharcolását teszi lehetővé. Az ügyvezető külön kiemelte az Utólagos útdíj garancia biztosítást, amelyet néhány hete kínál az Alkusz Kft. az MKFE tagjainak. „Ez egy remek lehetőség, amely kitűnő kondíciók mellett teremti meg minden vállalkozás részére annak a lehetőségét, hogy tőkelekötés nélkül éljen az utólagos útdíjfizetés lehetőségével” – mondta el Szabó Tímea az érdeklődők kérdéseire válaszolva, jelezve, hogy annak is érdemes kipróbálnia ezt a konstrukciót, aki első olvasatra kételkedik annak hasznosságában.
Dr. Kocsis Rita a GDPR szabályait közérthetően, a munkaadó-munkavállaló viszonyának kényes kérdéseire is ráhúzva mutatta be a jelenlévőknek, akik számos esetben meglepődve tapasztalták, hogy milyen apróságokon múlhat egy-egy jogi kérdés korrekt rendezése. Az előadás után egyértelműen kijelenthető, hogy a vállalkozások szinte mindegyikének jutott hasznos, akár komoly jogi problémák megelőzését eredményező tanács az ügyvéd-szakjogásztól. Ugyanígy a TSM-rendszerrel kapcsolatban is egyértelművé vált, hogy bár a mérőpontok működését  - egyelőre - nem lehet megakadályozni, a fuvarozók határozott fellépése, és a szükséges jogi lépések következetes meglépése kell ahhoz, hogy az MKFE megfelelő nyomást tudjon gyakorolni a kormányzatra.
Karmos Gábor a hazai és nemzetközi fuvarpiaci helyzet elemzése mellett az Ernst&Young-MKFE közös tanulmány részleteibe is beavatta a jelenlévőket. Az ágazat helyzetének - számadatokkal is alátámasztott - elemzése azonban már közös feladat volt, amely élénk eszmecserét indított a résztvevők között.

MKFE kommunikáció
 
Minden jog fenntartva © 2013 MKFE Biztosítási Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2023.11.07