Információs szám
061/252-0688
 • Céginformáció
 • Székhely
  1149 Budapest, Egressy út 77.

 • Levelezési cím
  1149 Budapest, Egressy út 77.

 • Telefon
  2520688

 • Fax
  3643065

 • E-mail
  alkusz@mkfe.hu

 • Ügyvezető
  Papp Imre

 • Adószám
  13348816-2-42

 • Cégjegyzékszám
  01-09-730679


Megjelentek a Mobilitási Csomag hazai jogszabálymódosításai
Utolsó módosítás: 2022.02.23
A tavaly nyáron elfogadott Mobilitási Csomag egyes rendelkezéseit a tagállamoknak saját hatáskörben kell beépíteniük a hazai jogrendjükbe. Magyarország a 2021. december 27-én megjelenő közlönyben kihirdetett 791/2021. (XII. 27.) Korm. rendeletével módosított egyes szabályokat.
2021. december 28-tól: A közlekedési hatóság kérelemre fuvarozási engedélyt (belföldi és nemzetközi) állít ki annak a magyarországi fuvarozó vállalkozásnak, amely a díj ellenében végzett közúti áruszállítási tevékenységét 2,5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárművel végzi. A kizárólag 3,5 tonna alatti járművekkel dolgozó vállalkozásoknak tehát lehetőségük van már beszerezniük a szükséges fuvarozási engedélyt, ugyanis számukra  az uniós szabályok alapján 2022. május 21-től kell közösségi engedéllyel rendelkezniük az unión belüli nemzetközi fuvarfeladataik elvégzéséhez. Az újonnan kihirdetett szabályok érintik a belföldi viszonylaton dolgozó kisfurgonosokat is, mivel szintén 2022. május 21-től engedélykötelezetté fognak válni, azaz legkésőbb eddig az időpontig be kell szerezniük a díj ellenében végzett tevékenységhez szükséges árutovábbítási engedélyt. A csak 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó járműveket üzemeltető vállalkozásoknak az engedély kiváltásához szükséges pénzügyi megfelelőség az első jármű után 1800 EUR, minden további jármű esetén 900 EUR.


A fuvarozói engedélyeket a megyeileg illetékes közlekedési hatóságnál lehet megigényelni.
 
A kezesi biztosítás mellett fontos, hogy legyen hatósági képesítéssel (külön hatósági képzés, vizsgával együtt) rendelkező szakmai irányító, aki a vállalkozás szakmai felügyeletét látja el.
 
Felhívjuk a figyelmet, hogy a fuvarozási engedélyhez szükséges pénzügyi megfelelősség igazolását az MKFE Biztosítási Alkusz Kft-nél  kedvezményesen tudja megkötni!
 
A FUVAROZÁSI TEVÉKENYSÉG VÉGZÉSÉNEK KÉRVÉNYEZÉSÉNÉL BENYÚJTANDÓ IRATOK:
 • cégkivonat vagy vállalkozói igazolvány (tevékenység bejegyezve, ha a kérelmező cégjegyzékben nyilvántartott cég és képviselőjének a közjegyzői aláírás-hitelesítéssel ellátott címpéldányát vagy az ügyvéd által ellenjegyzett aláírás-mintáját a cégbírósághoz benyújtotta, és ezt a tényt a cégjegyzék tartalmazza, a közlekedési hatóság az iratot, valamint a cég cégkivonatát a cégnyilvántartásból elektronikus úton, közvetlen lekérdezéssel szerzi meg.)
 • megfelelő pénzügyi helyzet igazolása (NAV, helyi adó, köztartozásmentes adózói adatbázis). Kaució: fedezetigazolás, könyvvizsgáló, letét
 • szakmai alkalmasság, jó hírnév igazolása (erkölcsi bizonyítvány, nyilatkozat, munkaszerződés, megbízási szerződés, illetve kijelölt személy esetén szakmai alkalmasságot igazoló bizonyítvány)
 • forgalmi engedély (tulajdonosi hozzájárulás)
 


Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánunk!
 
 
Minden jog fenntartva © 2013 MKFE Biztosítási Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2023.11.07