Információs szám
061/252-0688
 • Céginformáció
 • Székhely
  1149 Budapest, Egressy út 77.

 • Levelezési cím
  1149 Budapest, Egressy út 77.

 • Telefon
  2520688

 • Fax
  3643065

 • E-mail
  alkusz@mkfe.hu

 • Ügyvezető
  Nagyné Szabó Tímea

 • Adószám
  13348816-2-42

 • Cégjegyzékszám
  01-09-730679


Tájékoztató a KÖBE felfüggesztésével kapcsolatban
Utolsó módosítás: 2017.04.12

 

Tisztelt MKFE Tagok, Tisztelt Ügyfeleink!

 

Az MNB felfüggesztette a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási termékértékesítését, korlátozta a biztosító eszközei feletti rendelkezési jogát és pénzügyi terv elkészítését írta elő a hiányosságok megszüntetésére.

Az MNB felfüggesztette a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási termékértékesítését, korlátozta a biztosító eszközei feletti rendelkezési jogát és pénzügyi terv elkészítését írta elő a hiányosságok megszüntetésére. A pénzügyi helyzet rendezéséig érvényben maradó intézkedésekre a biztosító nem kellően megalapozott díjpolitikája, illetve a befektetési tevékenységéhez kapcsolódó kockázatok és a tartalékhelyzete miatt került sor.

 

Az erről szóló tájékoztatót az MNB honlapján az itt megjelölt linkre kattintva olvashatják.

A felfüggesztés értelmében a biztosító nem köthet új kötelező biztosítást, illetve a meglévő flottákat sem bővítheti, ameddig az MNB által előírt követelményeket nem teljesíti. A meglévő biztosítások továbbra is érvényben maradnak, azok kezelése a károk kifizetése előírás a biztosító számára. A felfüggesztés ideje alatt csak azokat a szerződéseket kötheti újra a Biztosító, amely díjnemfizetéssel szűnt meg.

A KÖBE-vel kapcsolatos újabb hírekről folyamatosan tájékoztatjuk az MKFE Tagokat.

Az MNB lépései – megelőző, korai beavatkozás jelleggel – a biztosítási és a befektetési kockázatok növekedésének elkerülését és a pénzügyi helyzet javításának mielőbbi megkezdését célozzák, a KÖBE tevékenysége kapcsán érintett szereplők – így az ügyfelek, egyesületi tagok – gazdasági érdekeinek megvédése érdekében.

 

Budapest, 2015. november 16.

Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete

Minden jog fenntartva © 2013 MKFE Biztosítási Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2022.11.11