Információs szám
061/252-0688
 • Céginformáció
 • Székhely
  1149 Budapest, Egressy út 77.

 • Levelezési cím
  1149 Budapest, Egressy út 77.

 • Telefon
  2520688

 • Fax
  3643065

 • E-mail
  alkusz@mkfe.hu

 • Ügyvezető
  Papp Imre

 • Adószám
  13348816-2-42

 • Cégjegyzékszám
  01-09-730679


EUB ZRT Közleménye az Ukrajnában fennálló háború kapcsán
Utolsó módosítás: 2022.02.25
Kedves Ügyfeleink!

Ezúton küldjük a tájékoztatónkat az utasbiztosítási szolgáltatásról az Ukrajnában fennálló háborús helyzet kapcsán:
Érvényes: 2022.02.25-től visszavonásig                 


 
Jelen közlemény mindenkor aktuális tartalma az Európai Utazási Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság www.eub.hu (továbbiakban EUB, vagy Biztosító) honlapján hozzáférhető, és a közleményben feltüntetett időszak alatt érvényes és alkalmazandó.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy 2022.02.24-től a kialakult háborús helyzet miatt a Külügyminisztérium Ukrajna teljes területét az I-es (piros) utazásra nem javasolt biztonsági kategóriába sorolta. Az Ukrajnába történő beutazás semmilyen körülmények között nem javasolt! (lásd: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ukrajna)

Az EUB biztosítási feltételei alapján a biztosítási szerződés területi hatálya nem terjed ki az olyan országok vagy térségek területére, amelyek a kockázatviselés első napján vagy a Biztosított által az adott országba/területre történő beutazás napján a Magyarország külügyekért felelős minisztériuma által nem javasolt utazási célországok és térségek között szerepelnek.

Ennek alapján a biztosítóval megkötött biztosítási szerződések területi hatálya Ukrajna területére nem terjed ki, azaz a kockázatviselés az Ukrajna területére beutazó személyekre nem áll fenn, a Biztosító Ukrajna területén szolgáltatást nem nyújt.

Ha egy olyan biztosított személy, akire korábban érvényesen megkötött biztosítási szerződés alapján a minősítés kihirdetésekor fennáll a Biztosító kockázatviselése, ebben az időpontban már az adott területen tartózkodik, akkor a Biztosító kockázatviselése legfeljebb a kihirdetéstől számított 14 napig (az EUB2014-77CO és az EUB2014-78DV vállalati utasbiztosítási feltételek esetén 30 napig) áll fenn* - kivéve, ha a minősítést időközben feloldják.
*Az egyes szerződésekre vonatkozó részletes korlátozások kisebb mértékben eltérhetnek, ezek az adott szerződés biztosítási feltételeiben a „Területi hatály”-ra vonatkozó részben találhatóak meg.

Ha a biztosított ügyfél 2022.02.24-én már egy korábban megkötött, érvényes utasbiztosítási szerződéssel Ukrajna területén tartózkodott, és biztosítási szolgáltatást szeretne igénybe venni, akkor kérjük, hogy haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot segítségnyújtó szolgálatunkkal a következő telefonszámon:
EUB Assistance +36 1 465 3666

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a Biztosító a helyi adottságok függvényében tudja vállalni a szolgáltatások megszervezését, és nem vállal felelősséget a helyi adottságokból adódó szolgáltatási hiányosságokért, illetve késedelmes teljesítésért.
A biztosítási szerződések általános kizárásai alapján a biztosítás nem fedezi azon eseményeket, amelyek oka egészben vagy részben háború vagy harci cselekmények – így az ilyen jellegű eseményekre a Biztosító az érvényes biztosítási szerződés keretében sem nyújt szolgáltatást. 
Minden jog fenntartva © 2013 MKFE Biztosítási Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2023.11.07