Információs szám
061/252-0688
 • Céginformáció
 • Székhely
  1149 Budapest, Egressy út 77.

 • Levelezési cím
  1149 Budapest, Egressy út 77.

 • Telefon
  2520688

 • Fax
  3643065

 • E-mail
  alkusz@mkfe.hu

 • Ügyvezető
  Papp Imre

 • Adószám
  13348816-2-42

 • Cégjegyzékszám
  01-09-730679


Hasznos tudnivalóról tájékoztatja azokat a személy- illetve árufuvarozással foglalkozó vállalkozásokat, melyek a kötelező gépjár
Utolsó módosítás: 2019.08.02

A Groupama Biztosító Zrt. — a biztosított és leendő ügyfelek magas színvonalú kiszolgálását szem előtt tartva — segítségünkre volt a pontos tájékoztatásban, mely az alábbiakban olvasható.

 

 

Az egyedi szerződések esetén a tarifának megfelelő díjkalkulációhoz újonnan kötött szerződések alkalmával a TEÁOR-kód mellett meg kell adni azt is, hogy a vállalkozás nemzetközi áru- vagy személyszállítást végez-e. Amennyiben ezek az információk az ajánlaton nem megfelelően szerepelnek, a szerződések díja jelentős mértékben módosulhat.

 

Meglévő egyedi szerződések esetén az évfordulós tájékoztató levélben a biztosító nyilvántartásában tárolt adatok szerepelnek. Pl. a „Nemzetközi fuvarozást végez-e?” rovatba ennek megfelelően jegyzik be az „igen” vagy „nem” változatot.

 

Újonnan induló flottaszerződések esetén (az ajánlatkéréshez megadott információkkal együtt) szintén meg kell adni, hogy az adott vállalkozás a személy- és/vagy árufuvarozási tevékenységét csak belföldön, vagy nemzetközi viszonylatban is végzi-e.

 

Abban az esetben, ha egy szerződés úgy jön létre, hogy a szerződő az ajánlattétel során azt nyilatkozta, hogy vállalkozási tevékenységét csak Magyarország területén végzi, a biztosítási fedezet fennállását tanúsító igazolóeszközök közül csak az alábbiakat állítják ki:

 

a) igazolás a kockázatviselés kezdő napjától számított 60 napig, vagy
b) a díjfizetés gyakoriságától függő, a biztosítási fedezet folyamatosságát tanúsító igazolás

 

Meglévő flottaszerződések esetén a tevékenységet ilyen formában már nem vizsgálják.

 

Hasznos tudnivaló, hogy a „normál” és a „nemzetközi fuvarozás” közti kategória-különbség oka minden esetben, hogy a biztosítónak Magyarország területén bekövetkező káresemények kockázatát és a külföldön is végzett tevékenység esetén a nagyobb károk lehetséges bekövetkezésének veszélyét is figyelembe kell vennie.

 

Az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. javasolja a nemzetközi fuvarozóknak, hogy a Groupama Biztosító Zrt.-nél fennálló szerződéseiket vizsgálják felül, és ha abban nem szerepel a nemzetközi fuvarozási tevékenység, jelezzék a biztosítónál a módosítási igényt!

 

A meglévő szerződésekben rögzített üzemeltetés ill. használat módjával kapcsolatos információt az indexértesítő tartalmazza. Az értesítő egyúttal azt is megmutatja, hogy a biztosítótársaság alkalmazta-e a nemzetközi fuvarozási szorzót. Ha szorzószám nem szerepel, a társaság honlapjának ügyfélszolgálatán, illetve a biztosításközvetítő útján ez az igény bármikor jelezhető.

A fentieket érintő kérdésben készséggel állunk rendelkezésükre írjanak bátran az alkusz@mkfe.hu email címre vagy keressék kollégáinkat telefonon vagy személyesen.
Minden jog fenntartva © 2013 MKFE Biztosítási Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2023.11.07