Információs szám
061/252-0688
 • Céginformáció
 • Székhely
  1149 Budapest, Egressy út 77.

 • Levelezési cím
  1149 Budapest, Egressy út 77.

 • Telefon
  2520688

 • Fax
  3643065

 • E-mail
  alkusz@mkfe.hu

 • Ügyvezető
  Nagyné Szabó Tímea

 • Adószám
  13348816-2-42

 • Cégjegyzékszám
  01-09-730679


Hírek
Kedves Ügyfeleink!
 
Örömmel ajánljuk szíves figyelmükbe, hogy Alkusz cégünk 2019. december 1. óta kárrendezési szolgáltatással is áll az Önök rendelkezésére, mellyel díjmentesen élhetnek a szerződött ügyfeleink!
Kérjük, hogy kárbejelentéssel kapcsolatos dokumentumaikat a karrendezes@mkfe.hu e-mail címre küldjék meg.

Üdvözlettel:
 
az MKFE Biztosítási Alkusz csapata
Kedves Ügyfeleink!
 
A járványhelyzet enyhülésével 2021. június 1-től az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. munkatársai megkezdték a munkát az egyesület székházában. 
Az eddig otthonról dolgozó kollégák közül minden munkatársunkat már a megszokott irodai környezetben tudják elérni.
Felhívjuk tisztelt Ügyfeleink figyelmét arra, hogy az ügyfélfogadás továbbra is a járványügyi szabályok betartása mellett lehetséges! Kérjük, hogy az épületben viseljenek arcmaszkot, és egyszerre csak annyi személy tartózkodjon az ügyfélszolgálaton, amely mellett lehetséges betartani a szociális távolságtartásra (1,5 méter) vonatkozó szabályokat.
 

MKFE Alkusz Csapata
Kedves Ügyfelünk!
 
   Tájékoztatjuk, hogy a járványhelyzet miatt munkatársaink május hónapban is „home office” módon látják el feladataikat, azonban ezen időszak alatt természetesen ugyanúgy elérhetők mind e-mail-ben, mind pedig telefonon. Alkusz cégünk előreláthatólag júniusban fog visszatérni a rendes, helyszíni munkavégzéshez. Köszönjük szíves türelmét és megértését! Üdvözlettel:
 
    Az MKFE Biztosítási Alkusz csapata
Az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. tájékoztatja a kedves Tagokat és Ügyfeleket, hogy a társaság munkatársai járványügyi megfontolásból egész áprilisban home office rendszerben végzik munkájukat.
Alkusz cégünk
 elérhetőségei változatlanok. Munkatársaink készséggel állnak szíves rendelkezésükre.

Köszönjük megértésüket. MKFE Biztosítási Alkusz Kft Csapata

Tisztelt Tagjaink! Tisztelt Ügyfeleink! 
 
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. új lehetőségként, kibővítve az érintett ügyfelek körét már egyéni vállalkozók számára is kínál utólagos útdíj-garanciabiztosítást!
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2021. március 4-én bejelentett járványügyi korlátozások miatt az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. 2021. március 8-tól – előreláthatólag két hétig –, home office és online rendszerben folytatja az ügyfelek kiszolgálását. Személyes ügyintézésre az MKFE budapesti székházában ebben az időszakban nincs lehetőség.
A vezetői engedély bevonásának határaként megjelölt sebességtúllépés mértékét az eddigiekhez képest 10 km/h-val alacsonyabban húzták meg, a kiróható bírságtétel legnagyobb összegét pedig 2.180-ról 5.000 euróra (1.785.000 forintösszegre) emelték. Az új szabályok szerint lakott területen 80 km/h fölött elvehetik vezető jogosítványát (50 km/h a megengedett sebességhatár).
 
https://www.oeamtc.at/thema/vorschriften-strafen/zulaessige-hoechstgeschwindigkeiten-in-oesterreich-16182124
https://das.hu/jogi-esetek-es-hirek/ausztria-gyorshajtas-szigorodo/
https://www.oeamtc.at/thema/vorschriften-strafen/zulaessige-hoechstgeschwindigkeiten-in-oesterreich-16182124
A rendkívüli járványhelyzetben Magyarországon visszaesett a gépjármű-használat, ezzel párhuzamosan pedig a balesetek száma is csökkent. A Groupama Biztosító ezért úgy határozott, hogy — méltányossági megfontolásból — egyszeri pénzösszeget juttat vissza azon ügyfeleinek, akik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat (kgfb) a társaságnál kötötték.
Kedves Ügyfelünk!
 
Az MKFE Biztosítási Alkusz Kft.-nél karácsony és újév között ügyfélszolgálati szünet lesz, azonban 2020. december 28-31. között e-mail-es, online ügyeletet tartunk a zöldkártyákkal és fedezetigazolásokkal kapcsolatos ügyekben. Egyéb ügytípusokban nem tudunk Ügyfeleink rendelkezésére állni (flottabővítés, új szerződések), mert a velünk kapcsolatban álló biztosítótársaságok a két ünnep között országszerte zárva tartanak. Az ügyeletet minden nap más-más munkatárs fogja ellátni ezért kérjük, hogy az alkusz@mkfe.hu-ra írjanak, mert azt mindenki látja.
Üdvözlettel:
 az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. csapata

Értesítjük kedves Ügyfeleinket, hogy a munkanappá nyilvánított szombaton, 2020. december 12-én egyesületünk budapesti és nyíregyházi irodája zárva tart. 


Köszönjük szíves megértésüket!
MKFE Biztosítási Alkusz Kft Csapata

A Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe – idehaza sokan Union Biztosító néven ismerhetik a vállalatcsoportot – 2020. november 29-én megállapodást kötött az AEGON csoporttal az AEGON magyar, a román, a lengyel és a török leányvállalatainak megvásárlásáról.

Tisztelt Tagjaink és Ügyfeleink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az MKFE budapesti ügyfélszolgálati irodájában a pénztár és az értékesítés november 27-én (pénteken) technikai okok miatt 12:00 órakor bezár.


Kérjük, hogy amennyiben a pénztárba szeretnének személyesen befizetni díjat , akkor ezen a napon ezt 12:00 óra előtt szíveskedjenek megtenni.
 

Megértésüket köszönjük.

MKFE Alkusz Csapata

Kedves Ügyfeleink!
 
Bár a járvány őszi hulláma miatt újabb szigorítások léptek életbe, ne feledje, hogy munkatársaink továbbra is készséggel állnak szíves rendelkezésére e-mail-ben, telefonon és személyesen. Egyesületünk székházában kötelező az arcot fedő maszk használata, és az ügyféltérben védőtávolságot kell tartani. Vigyázunk Önre és kollégáinkra!
 
Üdvözlettel:
 
az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. csapata

 
Tisztelt Tagjaink és Ügyfeleink!
 
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az MKFE budapesti ügyfélszolgálati irodája október 22-én (csütörtökön) 14:30 órakor bezár. 
 
Kérjük, hogy hivatalos ügyeiket ennek megfelelően intézzék.
 
Megértésüket köszönjük.
 
MKFE Biztosítási Alkusz Kft csapata
Közlekedési baleset sokféle módon következhet be. A károsult igényének érvényesítését azonban szinte lehetetlenné teszi, ha a károkozó jármű rendszáma ismeretlen. Vagy mégsem? Nézzük az erre vonatkozó szabályokat.
Kedves Ügyfeleink!
 
  Örömmel értesítjük az észak-magyarországi régió vállalkozóit, hogy a mai naptól az évek óta megszokott gyakorlathoz hasonlóan ismét köthető biztosítás a miskolci üzletkötőnknél. Az egykori miskolci MKFE-iroda volt vezetője, Elekné Hojdák Gizella e-mail-ben és telefonon áll szíves rendelkezésükre az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. konstrukcióit illetően. Egyeztetés után személyes találkozásra is van lehetőség.
 
Elérhetőségei:
e-mail: hojdak@mkfe.hu
mobil: 0630/2789436
 
Üdvözlettel:
 
Az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. csapata
 
 
Kedves Ügyfeleink!
  
Kérjük, hogy a mellékelt tájékoztatót figyelmesen olvassák el.


Kattintson erre: EUB Tájékoztatás koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.pdf
 
További szép napot kívánunk.
 
MKFE Biztosítási Alkusz Kft Csapata
Ha nyaralást tervez, vagy ha gépjárművezetőként kel útra, akkor idén a szokásosnál is fontosabb az, hogy biztonsága és biztonságérzete érdekében a lehető legtöbbet megtegye.
A Pénzügyminisztérium 2020. július 24-én kihirdetett rendelete alapján a biztosítótársaságok ezentúl fekete-fehér alapszínben is előállíthatják a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás meglétét igazoló zöldkártyát. Annak hátlapját a kibocsátók akár el is hagyhatják, így a dokumentum egyoldalassá vált.
Több fuvarozó vállalkozó is érdeklődött aziránt, hogy a forgalomból történő ideiglenes kivonás hogyan érinti egy-egy jármű bonus-malus biztosítási besorolását.
Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. június 1-ét követően az Aegon Biztosító kezeli a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt-nél létrejött vállalati vagyon, flotta és szállítmány biztosításokat.
Amennyiben a szerződésére az Aegon Biztosítótól kap számlát, kérjük az azon feltüntetett bankszámlaszámra utalja a díjat a korábbi szerződésszámra hivatkozva.
Az új bankszámlaszám: 10918001- 00000002-11800510
Kedves Ügyfeleink!
 
A járványhelyzet enyhülésével 2020. június 2-tól az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. munkatársai megkezdik a munkát az egyesület székházában. 
Kedves Ügyfeleink!
 
Bizonyára már értesültek a CIG Pannónia Biztosítónál végbemenő változásokról melyről szeretnénk Mi is tájékoztatni Önöket.
Kedves Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Wáberer Biztosító honlapján lehetőség van a kártyás díjfizetésre.
A BÁF, a CMR és az egyéni biztosítások esetén vehető igénybe.
 
Tisztelt Ügyfeleink!

Ügyfeleink, partnereink és munkatársaink, illetve családjaik egészsége és biztonsága elsődleges szempont számunkra, ezért legjobb tudásunk szerint próbálunk alkalmazkodni a helyzethez és követni a kormány rendelkezéseit. 
Kedves Ügyfeleink!
 
 
A mellékelt tájékoztatást adta ki az EUB a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Tájékoztató koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.pdf
 
Üdvözlettel: MKFE Alkusz Csapata
Tisztelt Ügyfeleink!
 
Bizonyára értesült már az Alkusz és az EUB Driver utasbiztosítási konstrukciójáról, mely a nemzetközi útra induló busz- és tehergépjármű-vezetőknek nyújt teljes körű védettséget. Komoly segítséget jelent, ha a gépkocsivezetőt külföldön baleset éri, megbetegszik, értékeit ellopják, vagy jogi támogatásra van szüksége. 
 
 
 Az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. megújult szemlélettel és a korábbiakhoz képest gyorsabb, személyesebb ügyintézéssel, ügyfélcentrikus kiszolgálással várja kedves ügyfeleit!
 
 
 

 
 
Minden Kedves Ügyfelünknek Nagyon Boldog Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánunk.
MKFE Biztosítási Alkusz Kft Csapata nevében
Tisztelt Ügyfeleink! 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. 2019. december 21. és 2020. január 2. közötti munkanapokon (a Karácsony és Újév közötti időszakban)
e-mailben tart ügyeletet az Ügyfelek számára.

Megkereséseiket a jelzett időszakban a szabo@mkfe.hu e-mail címre várjuk!

 
Tisztelt Ügyfeleink!  Az Alkusz Kft minden dolgozója nevében Békés Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánunk Önöknek!

 
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019, december 1-től újabb szolgáltatással bővült az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. kínálata: a kárrendezés, kárügyintézés és a kármegelőzési oktatással ezek a szolgáltatások ingyenesen érhetők el Ügyfeleink részére!
 
Tisztelt MKFE-Tagok!
Tisztelt Partnereink!
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy év végéig folyik a naptári évfordulós biztosítási szerződések esetleges felmondása és újrakötése. A kötési évfordulós biztosítások közül csak azokkal kell foglalkozni, melyek évfordulója január első két hetére esik.

Az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. felhívja a DAS gépjárművezetői jogvédelem-biztosítás védelme alatt álló gépkocsivezetők munkáltatóinak figyelmét, hogy a gépjárművezetői állományba érkezők és az onnan távozók személyes adatait elengedhetetlenül fontos közölni Alkusz cégünkkel, ugyanis egy-egy káresemény után csak azok a sofőrök élhetnek kártérítési igénnyel, akiknek adatlapjuk szerepel a biztosító aktualizált nyilvántartásában.
Szakmai találkozó Győrben
Önt is várjuk országjáró szakmai találkozóinkon!
 
 

 Mikor van szüksége egy vállalkozásnak arra, hogy biztosítékot adjon?


 
Új üteméhez érkezett az elektronikus baleseti kárbejelentő nyomtatvány informatikai fejlesztése: a kifejlesztett applikációval immáron tehergépjárművekkel, munkagépekkel vagy azok vontatmányaival kapcsolatos károkat, valamint a külföldi honosságú vagy biztosítatlan járműveket érintő káreseményeket is be lehet jelenteni – adta hírül 2019. szeptember 23-án a Magyar Biztosítók Szövetsége.
Felhívjuk figyelmüket, hogy bankváltás miatt a korábban az UniCredit Banknál vezetett bankszámlaszámaink megszüntetésre kerülnek, 2019.09.17-től a Raiffeisen Banknál vezetett alábbi számlaszámaink érvényesek:
Szeretné csökkenteni a fuvarozásból adódó szabálysértési, büntetési kiadásait? Önnek is volt már vitája biztosítóval a kárkifizetés összege miatt? 
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy elindult a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete megújult weboldala, amely a korábbinál egyszerűbb, átláthatóbb módon kínálja a közúti fuvarozásban tevékenykedő cégek részére az aktuális szakmai tartalmakat, híreket és információkat, valamint az egyesület tagvállalkozásai számára elérhető kedvezményeket, szolgáltatásokat.
 
 
Közlekedési balesetet vagy akár egy kisebb koccanást követően kevés ember képes higgadt maradni, különösen akkor, ha a felelős nem áll meg. Kihez fordulhatunk segítségért ilyen helyzetben? Reménykedhetünk abban, hogy valaki megtéríti az okozott kárt? 

A Groupama Biztosító Zrt. — a biztosított és leendő ügyfelek magas színvonalú kiszolgálását szem előtt tartva — segítségünkre volt a pontos tájékoztatásban, mely az alábbiakban olvasható.

 

 

A hazai közúti árufuvarozó és személyszállító vállalkozások érdekvédelmi szervezeteként a magyar árufuvarozási és személyszállítási kapacitások közel felét képviseli egyesületünk, amely 1965 Óta végez érdekvédelmi és lobbitevékenységet itthon és nemzetközi szinten egyaránt, továbbá tagjai számára kedvezményesen nyújt szolgáltatásokat (pl. üzemanyagkártya, biztosítások).
 

Elkészült az E-kárbejelentő nevű mobilapp.

Azok az év végén biztosítót váltó autósok, akik nem fizették be az első negyedéves kötelező gépjármű felelősség biztosítási díjaikat március 1-jéig azzal fognak szembesűlni, hogy a Biztosítók díjnemfizetés miatt törlik szerződéseiket.
Tisztelt Ügyfeleink!

A régi Weboldalunkat az alábbi linken tudják továbbra is elérni.
http://old.mkfealkusz.hu/
 
Tisztelt Ügyfelünk!
 
 
Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy 2017. január 1. napjától kezdődően az MKFE Biztosítási Alkusz Kft a biztosítási díjak szedését visszaadja, (CMR, BÁF, KEZESI) a CIG Pannonia Első Magyar Általános Biztosító Zrt-nek.
 

Tisztelt Ügyfeleink!


A Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare Astra S.A. Magyarországi Fióktelepe által kezelt szerződésekkel és kárigényekkel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adjuk.

 

Tisztelt MKFE Tagok, Tisztelt Ügyfeleink!

 

Az MNB felfüggesztette a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási termékértékesítését, korlátozta a biztosító eszközei feletti rendelkezési jogát és pénzügyi terv elkészítését írta elő a hiányosságok megszüntetésére.

Minden jog fenntartva © 2013 MKFE Biztosítási Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2021.09.20